Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Из архивите на ДС. Том 12. Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес – в два тома
Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 12. Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес – в два тома
Магазин » Из архивите на ДС. Том 12. Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес – в два тома
Из архивите на ДС. Том 12. Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес – в два тома
Из архивите на ДС. Том 12. Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес – в два тома
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017619
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

На 16 януари 2014 година в СУ „Св. Климент Охридски“ се състоя премиерата на дванадесетия подред документален сборник на Комисията по досиетата от поредицата „Из архивите на ДС“. Особеното в настоящия случай е, че сборникът излиза в два тома. Озаглавен е„Държавна сигурност - смяната на имената - Възродителният процес“, като първия том покрива времевия отрязък от 1945 до 1985 г., а втория, който носи същото наименование, продължава тематиката от 1986 до 1990 г.
Избраният времеви обхват се обяснява със стремежа на съставителите да покажат възможно най-пълно опитите на тоталитарната държава за насилствена асимилация на мюсюлманското население в България в годините след Втората световна война до самия край на тази власт. Обособени са две книжни тела на изданието, където документите са предадени фототипно и са подредени по хронология, за да проследят проекцията на БКП за приобщаване на мюсюлманите в България към шаблонния образ на т. нар. тогава развито социалистическо общество.
Съставителите са се ръководили от идеята да представят неизследвани архивни единици, които да хвърлят повече светлина върху насилствения акт на смяната на имената. Подбраните документи се обнародват за първи път като за улеснение съдържанието им е предадено в отделен списък в анотация.
Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2014
Страници 584 - том 1; 520 - том 2
Вид на продукта PDF файл
ISBN 9789542986188, 9789542986218
Размер на файла 302 МБ - том 1; 268 МБ - том 2

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014