Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 ANSI C - Курс за начинаещи
Background shadow
Menu
ANSI C - Курс за начинаещи
Магазин » ANSI C - Курс за начинаещи
ANSI C - Курс за начинаещи
ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи ANSI C - Курс за начинаещи
Автор: Димо Петков
Код: 016111
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Има много книги, описващи езика С. Всяка от тях си има своите предимства и недостатъци. Основният им недостатък е, че не са подходящи за начинаещи.

Като начинаещи С-програмисти вероятно сте се сблъскали с въпросите "Откъде да започна?", "Коя книга е подходяща за мен?", "Колко книги трябва да прочета за да науча езика С?". Тази книга е отговор на всички тези въпроси и спестява на начинаещите С-програмисти цялото лутане в търсене на правилния път.
 
Какво да очаквате от тази книга

Тъй като езикът С съдържа някои тънкости, чието обяснение би объркало всеки начинаещ, то настоящата книга е фокусирана върху базовите знания, свързани с езика С. Освен, че ще придобиете добри познания за структурата на езика ще разберете и как той функционира. За максимално улеснение на абсолютно начинаещите С-програмисти е добавена и предварителна информация, необходима за разбирането на описания материал.

Как е организирана книгата

Книгата е организирана в пет части:
  • Част I  Ви запознава с минимума предварителни знания, които ще са Ви необходими при изучаването на езика С с помощта на тази книга.Тези знания включват представянето на информацията в един компютър, начина на представяне на числата в различни бройни системи (двоична, десетична, шестнадесетична) и основните компоненти на една компютърна система от гледна точка на един програмист.
  • Част II Ви запознава с елементите на езика С, като разглежда само стандарта С89(С90). Това е стандартът, който е добре установен и намира най-широко приложение в програмирането на микроконтролери.
  • Част III разглежда основните разлики и нововъведения, добавени в следващата версия на езика С: С99. Повечето компилатори, в по-малка или по-голяма степен, също поддържат този стандарт.
  • Част IV прави преглед на нововъведенията, добавени в текущата версия на езика С: С11. Този стандарт е твърде нов по-време на писането на тази книга и се поддържа едва от няколко компилатора.
  • Част V разглежда стандартната библиотека на езика С.
 Следваща стъпка

Тази книга е първата от поредица книги, които ще Ви дадат пълна информация в максимално достъпен вид, която е необходима за да се  научите да програмирате микроконтролери на езика С. Процесът включва  три стъпки. Първата стъпка е да се запознаете с елементите на езика, което е и целта на настоящата книга. Като начало ще пишете и изпълнявате Вашите програми на персонален компютър.
Настоящата книга разглежда почти всички аспекти на езика С, но не влиза в дълбоки детайли, които биха затруднили начинаещия програмист. Втората книга "ANSI C - Пълен Справочник" разглежда детайлно езика С и може да се използва за справочник дори от опитни програмисти.

Бележки от Техническия редактор

В момента, в който започнах да чета черновата разбрах, че става въпрос за наистина нещо различно от техническата литература, с която съм се сблъсквал в момента. Мога да кажа, че това е четиво, което е много подходящо за начинаещи, но от него могат да научат и напредналите програмисти. Обикновено малко от книгите на пазара отделят внимание на това как да инсталираме средата за програмиране, как да я настроим и да създадем първия си проект. От скромния ми опит като преподавател съм забелязал, че хората, които искат да се занимават с програмиране или по-точно изучаването на някакъв език срещат основно трудности не с написването на първата си програма от типа "Hello World!", а по-скоро с това да направят проект и да го стартират. Много от хората се отказват на този етап, колкото и нереално да звучи това.
По-напред в книгата се забелязва съчетанието на детайлност на поднесената информацията и достъпния език. Тук проличава, че книгата е създадена от инженер, който е голям професионалист и практик, а не от човек подчинен на академичния начин на мислене. Примерите показват максимално точно проблеми, които се срещат не само в изучаването на езика С, но и в създаването на реални софтуерни продукти. Трябва да се обърне сериозно внимание на факта, че в края на книгата са засегнати и новите стандарти на езика С.
В заключение мога да кажа само едно. Независимо дали читателят е начинаещ програмист или човек с много опит, то определено си заслужава да отдели внимание на тази книга както и на останалите от поредицата.

 
Данни за книгата
Език Български
Издателство БГкнига
Година на публикуване 2014
Страници 450
Вид на продукта PDF
ISBN 9789548628839
Размер на файла 7,7 MB

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Copyright © 2014