Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Из архивите на ДС. Том 14. Държавна сигурност и "вражеските" радиостанции. Документален сборник
Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 14. Държавна сигурност и "вражеските" радиостанции. Документален сборник
Магазин » Из архивите на ДС. Том 14. Държавна сигурност и "вражеските" радиостанции. Документален сборник
Из архивите на ДС. Том 14. Държавна сигурност и "вражеските" радиостанции. Документален сборник
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017622
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

В годините след края на Втората световна война радиото е своеобразен социален феномен, който не се влияе от границите на политическата карта и е в състояние да запълни изкуствения информационен вакуум в страните от Източения блок. Комунистическите власти добре съзнават голямото влияние, което радиото оказва над обикновените хора. Ето защо още в зората на „народната демокрация“ у нас слушането на вражески радиостанции е характеризирано като „морално престъпление“, заслужаващо строго обществено порицание.

В документалните масиви на Комисията основно фигурират няколко радиостанции, които са били обект на оперативен интерес. Последното е обусловено и от факта, че в тези, както са наречени в документите - „пропагандни централи“, работят или сътрудничат личности, квалифицирани като „изменници на родината“ и „вражески емигранти“.

За „звукоизолацията“ на родния ефир вътрешното министерство предлага на българското партийно ръководство прилагането на т. нар. „диференциран подход“ на селективно и пълно радиозаглушаване. Посредством свои агенти в радиостанциите службите за сигурност постоянно следят и се опитват да дискредитират българите, работещи там. Последните са манипулирани и сплашвани от ДС най-често посредством оказването на психологически натиск върху тях.

Общият брой на публикуваните документи в разширения електронен вариант на сборника е 228. Подборът е направен от над 150 архивни единици от служебния архив на Министерството на вътрешните работи и от архива на Националната разузнавателна служба (ПГУ-ДС).

Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2014
Страници 932
Вид на продукта PDF файл
ISBN 9789542986300
Размер на файла 135 МБ

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014