Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Из архивите на ДС. Том 7. Пражката пролет и Държавна Сигурност
Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 7. Пражката пролет и Държавна Сигурност
Магазин » Из архивите на ДС. Том 7. Пражката пролет и Държавна Сигурност
Из архивите на ДС. Том 7. Пражката пролет и Държавна Сигурност
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017514
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

На 14 март 2012 г. в СУ „Св. Климент Охридски” Комисията по досиетата, в партньорство с Историческия факултет,  представи своето седмо поредно документално издание „Пражката пролет и Държавна сигурност”. Сборникът е посветен на бурните чехословашки събития от 1968 г. и дейността на българските служби за сигурност в този период. Огромният обем архивни документи, свързани с темата,както и изключително подробната информация, която те съдържат, доказват тяхната активност и способност за реакция при специфична международна ситуация.

Сборникът дава възможност да се добие представа и за политическото задкулисие от гледна точка на геостратегическите интереси, намерили своята проекция в актуалната за този исторически период политическа координатна система „Изток–Запад“.

Материалите в сборника са публикувани фототипно и в хронологичен ред. С цел по-ясно да се представи предисторията на самата Пражка пролет и причините, довели до нея, в сборника намират място и документи, датиращи от предходната1967 г. Също с идеята по-релефно да се откроят непосредствените резултати и пос-ледствията от тези събития, са включени и документи от следващата 1969 г. При подбора на документите водещо е било желанието да се въведат в научно обръщениенепознати и непубликувани досега документи, хвърлящи нова светлина върху българското отражение на Пражката пролет. За улеснение на читателите е съставен и списък с кратки анотации на всеки документ.

Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2012
Страници 524
Вид на продукта PDF файл
Размер на файла 91.2 МБ

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014