Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 17. Държавна сигурност. Административни принудителни наказателни мерки. Документален сборник
Магазин » Из архивите на ДС. Том 17. Държавна сигурност. Административни принудителни наказателни мерки. Документален сборник
Из архивите на ДС. Том 17. Държавна сигурност. Административни принудителни наказателни мерки. Документален сборник
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017633
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Документалният сборник „ДС – административни, принудителни и наказателни мерки“ е седемнадесетото издание от поредицата „Из архивите на ДС“. Съставен е изцяло от документи, съхранявани в Централизирания архив на Комисията. Темата за репресивните мерки, прилагани от „народната власт“, е разработена сравнително слабо. Главно е застъпена в мемоарната литература. С публикуването на документите, включени в настоящия сборник, повечето непознати на изследователите, се прави опит да се проследят механизмите на осъществяваното физическо и морално насилие спрямо инакомислещите хора в годините на социалистическа България. Преследването на опонентите бива съдебно и извънсъдебно. Извънсъдебните мерки са въдворяването на ново местожителство (изселване) или в лагер и трудовата мобилизация. Подвеждането под наказателна отговорност на лицата, характеризирани като „политически престъпници“ и изпращането им в затвора с осъдителна присъда за определен срок, е санкционирано от правораздавателната система.

Сборникът включва 272 фототипно представени документа, структурирани по тематично-хронологичен принцип, които дават възможност на читателите за по-детайлно вникване в проблематиката.

Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2014
Страници 1156
Вид на продукта PDF файл
ISBN 9789542986454
Размер на файла 207 МБ

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014