Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Из архивите на ДС. Том 4. Държавна сигурност и промените в България
Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 4. Държавна сигурност и промените в България
Магазин » Из архивите на ДС. Том 4. Държавна сигурност и промените в България
Из архивите на ДС. Том 4. Държавна сигурност и промените в България
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017511
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Сборникът „Държавна сигурност и промените в България (септември 1944 – декември 1947 г.)” е четвъртото издание от документалната поредица на Комисията по досиетата. То обхваща документи, касаещи историческите промени в България между 9 септември 1944 г. до края на 1947 година.
Това е времето, в което в България се провеждат дълбоки реформи във всички сфери на обществения живот, водещи до коренна промяна в историческия ход на историята на българите.
Публикуваните документи тематично са свързани с установяването и укрепването на властта на Отечествения фронт в страната в първите години след преврата от 9 септември 1944 г.
Участието на ДС в радикалните преобразования, които се извършват в този период, е широко отразено в документите, останали от дейността на службата.
Материалите в сборника са публикувани фототипно и в хронологичен ред. Има и вътрешно разделение, което обхваща три периода: първият е от 9 септември 1944 г. до легализирането на опозиционните партии през септември 1945 г.; вторият е от октомври 1944 г. до октомври 1945 г., когато се провеждат изборите на VI ВНС; третият период е от ноември 1946 г. до декември 1947г., когато на практика се извършва преходът към еднопартийна система. Това разделение позволява една по-голяма прегледност на документите и спомага за по-лесно ориентиране на читателя. За улеснение е съставен и списък с кратки анотации на всеки документ.

Електронен сборник, съдържащ факсимилета на 740 страници оригинални документи.

Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2010
Страници 740
Вид на продукта PDF файл
Размер на файла 192 МБ

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014