Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Из архивите на ДС. Том 19. Държавна сигурност и спортът. Част I. Олимпийското движение
Background shadow
Menu
Из архивите на ДС. Том 19. Държавна сигурност и спортът. Част I. Олимпийското движение
Магазин » Из архивите на ДС. Том 19. Държавна сигурност и спортът. Част I. Олимпийското движение
Из архивите на ДС. Том 19. Държавна сигурност и спортът. Част I. Олимпийското движение
Автор: Колектив от автори (Authors collective)
Код: 017648
Налично: В наличност
Цена: 0.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Сборникът „ДС и спортът” (в две части) документално представя спорта като елемент от глобалното противопоставяне между двата блока в годините на Студената война и използването му като инструмент на идеологическата пропаганда, през прочита на комунистическите тайни служби. Първата част включва основно документи за Олимпийското движение, а втората  запознава с основни служебни документи на МВР, свързани с развитието на масовия и на ведомствения спорт, както и с организирането на големи спортни форуми като спартакиади и универсиади. Документите свидетелстват за постоянно нарастващия оперативен интерес към различните видове спорт, към пътуванията на елитните български спортисти зад граница и към контактите им с техни чуждестранни колеги по време на различни спортни състезания.
   В изданието е представена и дейността на големия български спортен деятел ген. Владимир Стойчев, дългогодишен ръководител на БОК. Военачалник, политик и общественик, ген. Стойчев оставя своята дълбока следа в историята на България през ХХ век.
Данни за книгата
Език Български
Издателство КРДОПБГДСРСБНА
Година на публикуване 2015
Страници 774
Вид на продукта PDF файл
ISBN 9789542986393
Размер на файла 108 МБ

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти (23)
Copyright © 2014