Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/galimard/public_html/bgebooks.com/system/library/encryption.php on line 8 Ciela Норми. Web Server. Българското законодателство. Актуални текстове и стари редакции на нормативите, прилежащи поднормативни актове и документи
Background shadow
Menu
Ciela Норми. Web Server. Българското законодателство. Актуални текстове и стари редакции на нормативите, прилежащи поднормативни актове и документи
Магазин » Ciela Норми. Web Server. Българското законодателство. Актуални текстове и стари редакции на нормативите, прилежащи поднормативни актове и документи
Ciela Норми. Web Server. Българското законодателство. Актуални текстове и стари редакции на нормативите, прилежащи поднормативни актове и документи
Ciela Норми. Web Server. Българското законодателство. Актуални текстове и стари редакции на нормативите, прилежащи поднормативни актове и документи
Автор: Ciela
Код: 008375
Налично: В наличност
Цена: 324.00 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Сиела Норми - представяне

Сиела Норми е справочно (правно) информационна система, която най-често се ползва от юристи, управленски персонал, служители в държавна и общинска администрация, както и всеки друг потребител, чиято дейност изисква познаване и работа с нормативни документи.

Сиела Норми е справочно (правно) информационна система, предоставяща достъп до актуалното българско законодателство, съдебна и ведомствена практика. Системата се актуализира след всеки брой на Държавен вестник. За постигане на точността и коректността на консолидираните текстове на нормативните актове се прави четворна проверка.

С продукта ни работят: Министерства, държавни агенции, комисии, общини, фирми, адвокати и адвокатски кантори, съдилища.

Защо ни избират потребителите? Защото като организация, Сиела Норма има повече от 20 г. опит в тази дейност и защото предлагаме в деня на обнародване на Държавен вестник, консолидираните текстове на нормативните актове, които се изменят. Защото предлагаме необходимото на потребителите ни съдържание и функционалност.
 

КАКВО ПРЕДЛАГА КАТО СЪДЪРЖАНИЕ?

 • Нормативни актове – Кодекси, закони, укази, постановления, правилници, наредби, инструкции, тарифи, методики и др. – действащи и отменени, стари редакции на целите документи към всеки един момент и редакции на отделните елементи (членове, алинеи, точки, приложения). Хипервръзки между документите.
   
 • Законопроекти и стенограми на Народното събрание. Хипервръзки към източника на документа, страницата на народното събрание, и към цитираната нормативна уредба.
   
 • Обществени консултации (проекти на нормативни актове, включително Наредби, Правилници). Възможност да се информирате за готвените изменения в нормативната уредба, преди да бъдат обнародвани в Държавен вестник.
   
 • Ведомствени актове на министерствата, кореспонденция на Министерство на финансите, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на конкуренцията, Комисия за защита от дискриминация, актове на Столичен общински съвет, други министерства, ведомства, комисии.
   
 • Класификация на документите според органа издал документа. За по-лесна работа с документите издавани от един орган.
   
 • Класификация на документите според принадлежността им по правни отрасли, юридическа структура на документите. За по-лесна работа с документите от един правен отрасъл.
   
 • Модул Срокове. Кратки анотации на срокове дефинирани в нормативната уредба и възможност да се визуализират под формата на календар. Общ календар на сроковете и тематични календари, включително и Църковен календар.
   
 • Съдебна практика. Инструментариум за работа със съдебната практика под формата на текстово и други видове търсения.

Практика на Конституционния съд.

Тълкувателни решения и постановления на върховните съдилища (ВКС, ВАС, ВС).

Съдебна практика на Върховния касационен съд с обособена структура с решенията по уеднаквяване на практика. Структура с практика на ВКС допускаща касационно обжалване.

Съдебна практика на Върховния административен съд и на административните съдилища.

Съдебна практика на районните, окръжните и апелативните съдилища.

Съдебна практика на военните съдилища.

Практика на АС при БТПП.

Решения на Европейския съд по правата на човека и на Съда на Европейския съюз.

 • Статии и анотации на статии по правни проблеми.
 • Библиография на издавана правна литература.
 • Множество речници - Речник на легалните дефиниции, Английско-български юридически речник, Римско право - речник на основните термини, Терминологичен юридически речник.
 

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ КАТО ФУНКЦИОНАЛНОСТ?
Някои от по-важните функционалности използвани при работа от нашите потребители са:

 • Модерен интерфейс с възможност за смяна на стила. Възможност да настроите размер и шрифт на текста, разположение на бутони за работа с приложението.
 • Функционалности за работа с нормативен документ – Избор на редакция; Сравнение на редакции; Изглед с предишна редакция; Класификатор по структура; Карта на документа.
 • Функционалност за следене за изменения в нормативен документ и сигнализиране за настъпила промяна.
 • Стари редакции на нормативните актове и на всеки отделен член.
 • Филтриране на съдебната практика - по членове, алинеи, точки и букви. Възможност за филтриране на съдебна практика касаеща едновременно няколко нормативни акта.
 • Практика от член до член – за по лесна работа със съдебната практика към един документ.
 • Близки съдебни решения – функционалност за намиране на документи от съдебна практика в юридическа близост на даден документ.
 • Календар със сроковете, посочени в законодателството и възможност за автоматично напомняне при стартиране на приложението
 • Експортиране на текстовете в Word или PDF формат.
 • Евристично търсене – текстово търсене с функционалност, отразяваща желанието на потребителите да търсят по начина по който търсят с Google.
 • Различни видове търсения, специфични за продукта – разширено търсене по различни критерии; контролирано търсене чрез абревиатури на документи; търсене в списък от документи; търсене в отворен документ.
 • Хипервръзки и препратки между документи.
 • Работа с потребителска структура - създаване на структури и подредба с избрани от потребителя документи.
 • Потребителски бележки към документите. Възможност за добавяне на напомняне към бележките.
 • История – на отваряните документи и направените търсения. За да може да се върнете към вече отваряни документи или извършени от вас търсения.
 • Копиране и разпечатване на цели документи и отделни маркирани текстове от тях.
 • Актовете влизащи и излизащи от сила за периода време, през който не е отваряна системата.
 • Функционалности за работа с наличните речници.
Достъп до този продукт се осъществява чрез локалното инсталиране на софтуер под Microsoft Windows. Проверката на лиценза се осъществява чрез вход с потребителско име и парола, но има и опцията допълнително да се прави и проверка чрез IP адрес. Избирането на този продукт Ви дава достъп и до "NET" версията на продукта. "Web Server" версията е версията с най-пълна функционалност.
Данни за информационна система
Език на системата Български
Вид на системата Сървърно базирана (с инсталацията на Windows базиран софтуер)
Проверка на клиент Вход с потребителско име и парола или с IP проверка

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Copyright © 2014