Background shadow
Menu
Поглед от окопите - По следите на моя прадядо
Магазин » Поглед от окопите - По следите на моя прадядо
Поглед от окопите - По следите на моя прадядо
Автор: Александър Дринов, Владимир Софронов-Дринов
Код: 018802
Налично: В наличност
Цена: 11.03 лв.
Кол-во:

   - ИЛИ -   

Издаването на тази книга е тясно свързано с един голям празник за България – честването на 175-годишнината от рождението на големия син на българския народ професор Марин Стоянов Дринов. Авторите са направили опит да представят изтъкнатия учен не като историк и обществен деец, а като човек с уникална съдба, чийто личен живот никога и от никого не е бил разкриван. Изминали са повече от 100 години от смъртта на Марин Дринов. За съдбата на неговите потомци днес се знае малко. В известните биографични данни се споменават само съпругата Маргарита Ивановна, синът Александър и дъщерята Мария. Нишката на времето, свързваща Марин Дринов с преките му потомци, живеещи в Русия, досега изглеждаше безвъзратно загубена. Но дойде време да се възроди интересът към историята на фамилия Дринови.  
Автор на първата част на книгата „Поглед от окопите“ е внукът на известния учен Александър Александрович Дринов, който участва във Великата отечествена война от първия до последния и ден.  
Автор на втората част „По следите на моя прадядо“ е Владимир Сафронов-Дринов, правнук на проф. Марин Дринов и син на неговия внук Александър Александрович Дринов.

Изтегли откъс от книгата от тук!
Данни за книгата
Език Български
Издателство Марин Дринов
Година на публикуване 2013
Страници 227
Вид на продукта PDF
ISBN 9789543226818

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML не е преведен!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Copyright © 2014